Prijsstijging

Beste leden, bezoekers en sympathisanten,

Jeugdhuis Okapi draait, en het draait goed! Het afgelopen jaar hebben we opnieuw heel wat geslaagde evenementen mogen organiseren in ons favoriete jeugdhuis. We hebben een heleboel nieuwe, jonge gezichten mogen verwelkomen en een grote bende trouwe bezoekers blijft op post.

Het gaat dus goed met Jeugdhuis Okapi, en dat is voor 100% de verdienste van de vele vrijwilligers die zich elke week opnieuw inzetten om de Lokerse jeugd een warme thuis aan te bieden, waar ze samen kunnen opgroeien, verantwoordelijkheid nemen, nieuwe mensen leren kennen en bovenal enorm veel plezier maken.

Jammer genoeg is er ook een keerzijde aan onze blinkende medaille. In 2015 kwam het slechte nieuws dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt besliste dat jeugdhuizen niet langer volledig werden vrijgesteld van BTW. Het kwam erop neer dat jeugdhuizen BTW-plichtig zouden worden zodra ze een bepaalde omzet overschreden. Wij werden in eerste instantie niet getroffen door deze maatregel, maar omdat we de laatste jaren stelselmatig opnieuw meer bezoekers mochten ontvangen steeg ook onze omzet mee, waardoor we vanaf 1 januari 2018 BTW-plichtig zullen worden.

Dit is voor een jeugdhuis dat volledig draait op het engagement van zijn vrijwilligers naast een grote administratieve last vooral ook een financiële domper.
Als jeugdhuis proberen we ondanks de stijgende kosten al vele jaren om onze bezoekers de laagste prijzen te garanderen. Op dit moment kunnen we nog niet volledig inschatten hoeveel de BTW-plicht ons zal gaan kosten, maar dat het stevig zal inhakken op ons budget staat buiten kijf.

Om de toekomst van Jeugdhuis Okapi veilig te stellen en ons de mogelijkheid te geven om te blijven investeren in het onderhoud en de verfraaiing van onze infrastructuur zijn wij met pijn in het hart genoodzaakt om onze prijzen op te trekken. We blijven ernaar streven om onze gasten zo goedkoop mogelijk te bedienen. Concreet zal een pintje vanaf 1 januari €1,60 kosten, voor onze frisdranken betaal je vanaf 1 januari €1,50.

Wij hopen jullie in 2018 even massaal te mogen ontvangen en wensen alle Okapianen een gelukkig nieuwjaar!